Cremet Avocado Squash Spaghetti med Spinat

Er du i gang med et vægttab, eller vil du bare gerne spare lidt på kalorierne? Så er squash eller zucchini den perfekte erstatning! Mens “normal” spaghetti har omkring 400 kalorier per 100 gram, så har squash kun 40 kalorier per 100 gram. Derfor er dette en perfekt måde at sparer på kalorier og få lidt flere grøntsager i dagligdagen.

Denne opskrift er fyldt med grøntsager og vil hjælpe dig med at få flere sunde grøntsager i dagligdagen. Fyldt med K-vitamin, A-vitaming og sundt fedt. Dette er en ret som mætter rigtig meget i forhold til det lave antal kalorier.

Selvom det kan ligne at der er meget fedt i retten, så husk at det er sundt fedt som kroppen har brug for, derfor bør det ikke skræmme dig fra denne super lækre pasta ret!

Brug en spiralizer og lav nemt squash spaghetti!

Det kan være bøvlet at lave squash spaghetti, uden det rigtige værktøj. Brug derfor den bedste spiralizer for at gøre det nemmere for dig selv og opnå det bedste resultat. Du kan lave flotte pasta’er med mange slags grøntsager, men squash er en af de mest populære at bruge.

Er du i tvivl om hvordan du laver grøntsagspasta? se vores guide: hvordan laver man squash pasta – Selvom den er lavet til squash, gælder det samme for alle grøntsager.

Det kræver dog at du har en forholdsvis stør grøntsag, med en fast struktur, så du kan lave sammenhængende pasta. De skal gerne kunne laves til lange spaghettier, så de kan indvikles i de lækre pastasaucer.

Cremet avocado sauce

Denne opskrift er med en lækker cremet avocade sauce, som lige gør din pasta lidt mere lækker. Du kan sagtens lave den uden, hvis du vil have den rene oplevelse, men prøv den lækre og cremet “sauce”, for at give noget ekstra smag til retten.

Det giver samtidig retten en utrolig flot grøn farve – Det er er jo værd at huske, at vi spiser med øjnene, så glem ikke at gør retten flot med lidt pynt 🙂

Perfekt vegetar ret, men også godt med kød!

Selvom det som udgangspunkt er en lækker vegetar ret, så kan du sagtens tilføje f.eks. kylling eller fisk, hvis du vil have lidt kød til retten – Det bliver den bestemt ikke dårligere af.

Du kan også bruge normal spaghetti, det vil dog få kalorierne til at stige, fremfor hvis du bruger squash spaghetti.

Sværhedsgrad: Begynder Forberedelsestid 3 mins Tilberedningstid 10 mins Tid i alt 13 min.
Portioner: 2 Kalorier: 600
Bedste sæson: Velegnet hele året

Ingredienser

Sådan gør du:

Brug en spiralizer eller julienne-skærer til at lave squashen til "pasta". Sæt dem til side.

  1. I en blender eller foodprocessor kombineres avocadoer, citronsaft, hvidløg, basilikum, pinjekerner og olivenolie. Blend indtil det bliver en glat og cremet sauce. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis saucen er for tyk. Smag til med salt og peber.
  2. Opvarm en pande over medium varme. Tilsæt de skårne squashstrimler og lad dem sautere i et par minutter, indtil de er møre, men stadig lidt sprøde.
  3. Tilsæt frisk spinat til panden og sauter indtil den falder sammen.
  4. Bland den cremede avocado-sauce med squash og spinat i panden. Rør forsigtigt, indtil saucen er jævnt fordelt.
  5. Server squash pasta med den cremede avocado-sauce på tallerkener. Top med revet parmesanost, hvis ønsket.
Ernæringsfakta

Portioner 2


Mængde Per Portion
Kalorier 300kcal
% Dagligt indtag *
Fedt i alt 20g31%
Kulhydrater i alt 20g7%
Protein 7g15%

* Anbefalet dagligt indtag er baseret på 2000 kalorier. Dit anbefalede daglige indtag kan være højere eller lavere afhængigt af dit kaloriebehov.

Søgeord: squash spaghetti, grøntsags spaghetti, spaghetti

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *