Chlorella – en superagle som kan give bedre sundhed

Alger er blevet populært i gennem de seneste år. Chlorella er en af de alger som har vundet meget hæder, igennem de seneste par år. Det er ikke uden grund, for der er faktisk rigtig mange gode ting ved denne alge. Læs mere her:

Chlorella

Hvad er chlorella?

Chlorella er en type grøn alge, der ofte omtales som den grønne perle, på grund af dens smukke smaragdgrønne farve. Den er en ferskvandsalge uden hverken rod, stilk eller blade, og består kun af én celle. Det høje indhold af klorofyl i algen er det, der giver den dens karakteristiske farve.

Den minder på mange måder om spirulina, som også er en alge. Dog er der forskelle på de to, som du kan læse mere om her på siden.

Klorofyl dannes ved hjælp af sollys og er afgørende for fotosyntesen og plantens vækst. Det er kendt for sit høje indhold af proteiner og andre næringsstoffer og er en populær ingrediens i kosttilskud.

Det er også værd at bemærke, at Chlorella er 100% naturligt og velegnet til både vegetarer og veganere.

Hvad er chlorella godt for?

Chlorella har mange gode funktioner og egenskaber – Derfor betegnes det også ofte som en superfood. Det skyldes især det gode næringsindhold, samt indhold af mineraler og vitaminer. Udover dette har det også et højt proteinindhold – Hvorfor det er perfekt til veganere og vegetarer.

Gode grunde til at spise chlorella:

Højt protein indhold – Indeholder alle essentielle aminosyrer

Vitamin B12, hvilket er godt for nervesystemet

Højt indhold af jern, som er vigtigt for produktionen af røde blodlegemer

God kilde til vitamin C

Højt indhold af magnesium og zink

Indeholder antioxidanter, som er gode til at opretholde en sund hud.

Det kan styrke immunforsvaret

De gode mineraler og vitaminer, menes at kan være med til at styrke immunforsvaret, øge antallet af immunceller og hjælpe med at bekæmpe bakterier.

Det er ikke et mirakkel middel som gør dig rask, men derimod et godt supplement til en sund livsstil. Det kan hjælpe med dig overordnede velvære.

Bruges til at afgifte kroppen

Chlorella er kendt for sin evne til at binde tungmetaller og andre giftstoffer i kroppen og hjælpe med at fjerne dem. Det gør chlorella til en perfekt måde at opnå større sundhed og kan være med til at forebygge visse sygdomme.

Kan hjælpe med bedre fordøjelse

Det indeholder en række fibre, der kan hjælpe med at regulere fordøjelsen og støtte tarmfunktionen. Samtidig hjælper fibre med at holde dig mæt i længere tid. Derfor kan det være et godt supplement til din kost, hvis du er i gang med et vægttab.

Få en sundere hud

Chlorella indeholder antioxidanter og andre næringsstoffer, der menes at hjælpe med at beskytte mod skader forårsaget af frie radikaler og forbedre hudens sundhed og udseende.

Chlorella rensning – Hvad er det?

En chlorella rensning er en detox-kur, der involverer at tage chlorella-supplementer for at hjælpe med at rense kroppen for giftstoffer og støtte sundheden. Chlorella er kendt for sin evne til at binde tungmetaller og andre giftstoffer i kroppen og hjælpe med at fjerne dem.

En typisk chlorella rensning involverer at tage høje doser af chlorella i en periode på en til fire uger. Dette kan hjælpe med at styrke kroppens afgiftningssystem og støtte leverfunktionen. Under en chlorella rensning er det vigtigt at drikke rigeligt med vand og spise en sund og afbalanceret kost for at støtte kroppen og minimere eventuelle bivirkninger.

Husk altid at snakke med en læge eller fagperson inden du begynder en kur som denne. Vær sikker på at det ikke giver sundhedsskadelige konsekvenser.

Chlorella vs. Spirulina – Hvad er bedst?

Spirulina

Spirulina fordele:

Mere protein

Mindre fedt

Indeholder mere kobber

Chlorella

Chlorella fordele:

Mere omega-3

Sund fedtkilde

Flere mineraler

Som det fremgår, har begge alger store sundhedsmæssige fordele. Dog er de lidt forskellige, alt efter hvad du vægter højest, kan du vælge ud fra dette.

Husk dog at de ikke kan erstatte en sund og varieret kost, så sørg altid for at hele din livsstil, afspejler den sundhed, som du gerne vil have.

Hvordan kan man inddrage det i sin kost

Det er svært at få fat i friske alger, for ikke at sige næsten umuligt. Derfor er de tit inkorporerede i kosttilskud, så du nemmere kan bruge dem i din kost. Der findes forskellige former, hvor du kan få alger og her er et par muligheder for dig!

Chlorella pulver – En nem måde at tilføje til dine retter

Nok den mest populære måde hvorpå du kan bruge alger er f.eks. ved chlorella pulver. Det er en pulveriser form, så du nemt kan tilføje den til forskellige retter. Drys den i din smoothie, på din yoghurt eller direkte over en salat. På den måde har du en nem og alsidig måde at tilføje superfood til din mad.

Det giver en flot grøn farve til dine retter og kan være med til at gøre et måltid meget flot! Prøv det næste gang du laver en grøn smoothie.

Du kan få pulver uden smag, men ofte vil chlorella pulver have en lidt saltet/hav smag. Derfor skal du sørge for at smage dine retter til, og bruge lidt ad gangen.

Chlorella piller – Naturligt kosttilskud

Du kan også få chlorella piller. På den måde kan du nemt tage det som et kosttilskud. Sørg dog for at du tjekker producenten og sikrer dig at pillerne er rene og ikke indeholder alt muligt andet.

Det er vigtigt at du går efter den reneste form, selvom disse måske kan være lidt dyrere. På den måde får du den bedste næring fra chlorella piller.