spiralizer

Den Bedste Spiralizer: Skab Sund Mad med Lethed!

Har du hørt om lækre zoodles, squash spaghetti eller andre former for grøntsagspasta? Det er ihvertfald en glimrende måde at få flere grøntsager i sin kost – Samtidig er det en fantastisk måde at sænke antallet af kullhydrater, ved at udskifte normal pasta, med grøntsagspasta.

Travlt? – Se vores top valg her:

WMF Chef elektrisk spiralizer

Zyliss Smart Spiralizer

Uden det rigtige værktøj, er det en svær opgave at gribe an. Derfor har du brug for en spiralizer eller en på dansk, en grøntsagspasta maskine.

Der findes mange på markedet, men frygt ej! Vi har fundet den bedste spiralizer, så du kan komme igang med at lave lækre retter med squash pasta. Se hvordan man laver squash pasta.

Hvordan vi har fundet den bedste spiralizer

Udvælgelse

Gennem vores eksperimentering med nye vegetar retter, har vi fundet ud af at grøntsagspasta er en perfekt måde at få flere grøntsager i maden. Derfor fandt vi frem til at en spiralizer var et essentielt værktøj.

Vi har prøvet de helt billige spiralizers, men måtte indse at kvalitet og prisen ofte hænger sammen. Så vi har efterhånden prøvet en del forskellige og har her har vi samlet vores bud på de bedste spiralizers til at lave grøntsagspasta!

Udover de værktøjer vi selv har prøvet, har vi set hvilke spiralizer der er bedst i test og sammenlignet med vores egen vurdering, for at give et nuanceret billede af de tilgængelige grøntsagsspiraler på markedet.

*Dette indlæg indeholder reklame links, hvilke betyder at vi kan få komission, hvis du køber i gennem et af linksne – Det er med til at holde udgifterne til siden nede*

Den bedste elektriske spiralizer

Vi starter med toppen af poppen, den ultimative spiralizer, som kan lave grøntsagspasta, let som ingenting! Det er helt enkelt, du putter blot en grøntsag i maskinen, trykker på start også sker magien. Med en elektrisk spiralizer, er du sikker på et ensartet resultat hver gang! Samtidig er det nemt at bruge flere forskellige slags grøntsager.

Hvis du forventer ofte at lave grøntsagspasta, så er det klart en god idé at gå med den elektriske udgave. Du vil slippe for at skulle bøvle med at svinge et håndtag, bruge håndkræfter og generelt vil det gøre det meget hurtigere for dig, at lave lækker pasta af grøntsager.

Prisen er omkring 500 kr, som er lidt til den høje side for et køkken værktøj, men du kan også forvente at den vil holde i mange år.

Vores erfaring med denne har overorndet set været rigtig god og den formår at lave fine squash spaghetti hver gang. Samtidig kan den bruges til andre grøntsager også og er super nem at gøre rent.

Alt i alt en glimrende maskine og god til prisen.

Lav squash pasta på få sekunder med en Zyliss Spiralizer!

Denne håndholdte spiralizer er faktisk rimelig genial. Du indsætter blot grøntsagen i toppen og drejer rundt, en såkaldt “twister”. Til den nette sum af 139 kr. Får du et udemærket redskab, som kan bruges mange gange.

Denne model er super fin til prisen og er perfekt til dig som vil prøve at lave grøntsager om til spaghetti. Det kræver en smule håndkraft, men det er til at holde ud – Så prøv denne som den første eventuelt og se om det i det hele taget er noget for dig.

Dette er klart den bedste til prisen og får altså en god vurdering med her fra og muligvis den spiralizer som er bedst i test, i følge os.

Spirelli – smart og hurtig måde at lave grøntsagspasta

Men en håndholdt spiralskærer, kan du på få sekunder lave lækre pasta af de fleste grøntsager. Dette ser ud til at være den spiralizer som er bedst i test. Med en samlet vurdering på 4.3 på coop butikken, taler det næsten for sig selv. 

Det er yderst sjældent at man ser produkter i køkken kategorien scorer så højt, så det tyder på at der er en gensidig enighed blandt forbrugerne, om at dette er den bedste håndholde spiralizer. 

For bare at være helt ærlig, så har vi ikke selv testet denne, men ud fra anmeldelser, dens look og feeling så ser det ud til at være et rigtig godt valg. Selv har vi gået med en elektrisk spiralizer og syntes ikke det er nødvendigt med to, men skulle man en dag købe en ny, så ville denne bestemt være et godt bud!

Mini spiralizer – Til dig der vil prøve grøntsagspasta

Mini spiralizer

Har du ikke prøvet at lave grøntsagspasta før? Men har du alligvel fået lidt spiralizer inspiration, fra vores sunde opskrifter? Så prøv en mini spiralizer og se om det i det hele taget er noget for dig.

Denne lille spiralizer, kan klare de fleste slags squash, courgette eller zucchini – Du kan dog ikke lave store portioner på engang og det vil kræve mere tid og håndkræft. 

Til de første opskrifter vi lavede, brugte vi denne mini spiralizer, det var ganske fint, men hvis du laver grøntsagspasta et par gange i ugen, så vil du begynde at mærke det i hånden. Det er ikke en naturlig håndbevægelse, det er lidt ligesom at piske – Men omvendt kan det jo være lidt træning til håndleddet.

Den føltes lidt “plastikagtig”, men selve knivene er af rustfristål og holder faktisk overaskende godt. Det største plus er klart at denne spiralizer kan komme i opvaskemaskinen. Det er dejlig belejligt og gør det nemt at gøre rent efter madlavningen.

En god starter model til dig som vil udforske den dejlige verden af grøntsagspasta – Også koster den jo under 100kr, så der er ingen undskyldninger for at komme i gang.

Kenwood spiralizer test – Er den så god som de andre?

Kenwood har lavet et spiraliseringsværktøj, som passer til Chef og kMix køkkenudstyr. Det er en smart løsning, hvis du i forvejen har en af de maskiner. Den er super nem at bruge, og laver perfekte fettucini eller spaghetti. Samtidig kan den også lave andre former, f.eks. Hvis du skal rive dine grøntsager. 

Det er samtidig fantastisk at de fleste dele kan gå direkte i opvaskemaskinen. Det er overordnedet set et godt produkt, som dog kræver at du i forvejen har en af kenwoods køkkenmaskiner. Så hvis du ikke har det, så undgå denne og vælg i stedet en af de andre elektriske spiralizers. 

Prøv en den bedste spiralizer med håndtag

Vil du have det lidt sjovt med madlavningen? Så prøv denne model med håndtag. Det kan et eller andet at stå og dreje løs på håndtaget, mens du ser de lækre grøntsagspasta komme ud på den anden side. 

Med denne grøntsagspasta maksine, får du nok det bedste resultat for lange squash spaghetti’er – Men de andre på listen kan sagtens klare jobbet lige så godt. Derfor er det her måske mere til dig som laver mad med børnene og syntes det er sjovt at dreje på håndtaget.

Vi syntes ihvertfald de andre håndholdte spiralizers er væsentligt nemmere og hurtigere at bruge, så denne får ikke den største anbefaling, men er er alligevel med på listen. 

Det er faktisk den som er mest solgt og det er måske fordi den er “sjov” at bruge.

Hvad skal man så vælge?

Der er flere faktorer som spiller ind, når du skal træffe dit valg. Vi anbefaler at du enten går med en elektrisk eller en af de billige udgaver, for at teste konceptet af. Det er ihvertfald et essentielt værktøj at have i sit køkken – Ihvertfald hvis man vil udforske de spændende retter med squash spaghetti og andre sjove og lækre kreationer.

Du kan også forvente at have dette køkkenredskab i flere år, så det er penge som er godt givet ud, hvis du blot spiser grøntsags pasta engang imellem. Prøv det af med en af de billige og vi lover dig at du vil elske de dejlige opskrifter som du kan lave.

Squash spaghetti ret

Inspiration til spiralizer opskrifter

Nu har du set lidt forskellige redskaber, som kan hjælpe dig med at lave lækker grøntsagspasta – Men måske du har brug for lidt inspiration? Vi har faktisk lavet en lækker squash pasta med avocado, den kan du jo passende starte med lave som det første. 

Ja faktisk kan du bruge grøntsagspasta til alle de retter, hvor du normalt ville bruge spaghetti. Derudover er det også et flot element til en salat, hvis du vil have lidt andre forme og teksturer i dine salater.

Ofte stillede spørgsmål

Kan en spiralizer komme i opvaskemaskinen?

Alle spiralizers nævnt i artiklen her, kan komme i opvaskemaskinen, eller ihvertfald dele af dem. Husk dog altid at læse manualen for at være helt sikker!

Hvor kan man købe en spiralizer

Vi har inkluderet links til alle produkter i artiklen. Ellers kan du købe i Bilka, Coop, Imerco, Amazon og andre lignende butikker.

Hvilke grøntsager kan man lave?

Zucchini, squash og courgetter er de mest anvendte, men du kan eksperimentere med andre slags grøntsager. Det kræver dog at de har en fast struktur.

Hvad koster en spiralizer?

Du kan få de billige til omkring 50-100kr, mens de dyre koster op imod 1.000kr.

Konklusionen

Der har vi dem, et godt udvalg og et par fine valg muligheder. Hvis vi skal kåre den bedste spiralizer, så vil det være den elektriske spiralizer, som vi går med. Det skyldes især at den er nem at bruge, nem at gøre rent og at det giver os tid til at fokusere på at lave andre ting samtidigt. Det gør det nemmere at lave dejlige retter, på kort tid.

Vi er selv rigtig glade for den og håber at du bliver det samme!


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *