Ginseng – En super plante

Ginseng er en af de mest anvendte planter i østen. Det stammer fra planteslægten Panax og er kendt for sin genoprettende kraft. Ginseng minder lidt om maca i udseendet, men der er alligevel en del forskelle, som du kan læse mere om lige her.

Ginseng

Hvad er ginseng?

Ginsengs kraftfulde, grenede rod indeholder aktive stoffer kaldet ginsenoside keller saponiner. Disse stoffer kan have en positiv indvirkning på kroppen og bidrage til normal energi, forbedre indlæring og hukommelse, øge fysisk arbejdsevne.

Det har været brugt i flere hunrede år i det antikke østen, men er først indenfor de seneste år kommet her til Danmark.

Folk beskriver ofte Ginseng som naturens opkvikker, og det bliver ofte brugt i forbindelse med træthed, udmattelse og mangel på energi. Ginseng er en af de bedste naturlige energiforøgelse derude og en populær ingrediens i kosttilskud og naturmedicin

Hvad er ginseng godt for?

Ginseng har flere gode egenskaber og er blevet brugt som naturligt medicin i mange år. Det er især blevet brugt som et opkvikkende middel, der er med til at give energi, fokus og øge arbejdsevne. Derfor ses det også ofte i energidrikke, medicin og andre helseprodukter.

Her er nogle af de fordele som det menes at kunne give:

Øget energi

Reducerer stress

Forbedret hjernefunktion

Styrket immunforsvar

Forbedret blodsukker kontrol

Nogle kilder mener dog at der er begrænset evidens for at det skulle have en reel effekt. Du bør også altid forhøre dig hos en læge inden du går du begynder at bruge denne plante. Der kan være personer som er overfølsomme over for denne.

Hvordan du kan få gavn af det

Der findes flere måder hvorpå du kan indfører ginseng i din kost. Der er flere forskellige produkter på markedet som indeholder ginseng. Mange steder fås det i pille form. Ginseng piller er en nem og hurtig måde at indfører det i dine daglige rutiner.

Plant din egen ginseng

Vidste du at man faktisk kan have en ginseng plante i Danmark? Se her hvordan du kommer igang

Der findes flere helseprodukter som indeholder rodden og du skal huske at være opmærksom på at finde et produkt, som er ansvarlig produceret. Husk også at hold øje med indholet i dine kosttilskud og sikrer dig at der rent faktisk er ginseng i.

Gingseng Pulver

Er du ikke så glad for piller og vil du have produktet i sin reneste form? Så kan du få ginseng pulver. Det er en koncentreret form, hvor rodden er blevet pulveriseret. På den måde får du det i sin reneste form og kan bruge det til forksellige formål.

Energidrikke

Ginseng er ofte en ingrediens i energidrikke. Faktisk optræder det i de fleste af de mest populære energidrikke, såsom monter energy. Det skyldes især at ginseng menes at kunne hjælpe imod træthed og er kendt som naturens energi booster.

Ginseng energikur

Der findes et hav af forskellige kosttilskud og energikure som indeholder ginseng. Netop som nævnt også i energidrikke.

Dog er energidrikke også ofte fyldt med sukker og tilsætningsstoffer, som ikke er anbefalesværdige for en sund livstil.

Derimod findes der naturlige energikure, hvor størstedelen af indholdet er ginseng. Det siges at kunne øge energi over tid, men man bør altid være varsom med sådanne produkter og sørger for at læse anmeldelser først.

Det er også altid en god idé at konsulterer en lægefaglig person, inden man begynder på adoptagene urter som ginseng.

Vær opmærksom!

Det er svært at sige 100% om det har nogen effekt, grundet det manglende faglige evidens. Det er dog en plante som er blevet brugt i mange år, så der må næsten være noget om det.

I sidste ende vil denne plante ikke enestående kunne forbedre din generelle sundhed – For at opnå mere energi og overskud i hverdagen, anbefales det at du tager et kig på andre områder i dit liv.

Søvn er f.eks. noget som kan hjælpe rigtig meget på dit daglige overskud og din daglige energi. Sørg for at undgå søvnunderskud – Det er den bedste kur mod lavt energiniveau.