Acai bær – Hvorfor du bør spise dem

Acai-bær er blevet kendt som en superfood takket være deres høje næringsværdi og
antioxidante egenskaber. Disse små, mørklilla bær har en lækker smag, der minder
om en blanding af chokolade og brombær. De vokser vildt på acai palmer i Amazonas
regnskov, hvor urbefolkningen har høstet dem i årtusinder og brugt dem til at lave
juice og vin.


Acai-bær er rig på omega-fedtsyrer, vitamin C og andre næringsstoffer, der kan
forbedre hjertesundheden, styrke dit immunsystem og bekæmpe ældningstegn. Du
kan tilføje acai-bær til din kost på mange forskellige måder, f.eks. ved at bruge pulver
i smoothies, shakes eller i yoghurt. Prøv acai-bær og oplev de mange fordele, denne
lille “superfrugt” har at tilbyde.


Det er dog værd at huske at der er mange forskellige studier omkring acai bær – og
ikke alle resultater er entydige. Men der er ingen tvivl om at det besidder nogle gode
næringsstoffer, som vil være et godt supplement til en sund og varieret kost!

Hvad er acai godt for?

Acai-bær er fyldt med antioxidanter, der hjælper med at beskytte cellerne
mod skade og nedbrydning, hvilket kan bidrage til at forebygge en række sygdomme.
De indeholder også hjerte-sunde fedtstoffer og kostfibre, der kan hjælpe med at
regulere fordøjelsen. Det er rig på Vitamin C og Omega-fedtsyrer.

Fordele ved acai bær:

 1. De er gode for hjertet
  Der er flere studier som peger på at acai er godt for hjertet – Det indeholder sunde
  fedtstoffer, som er vigtigt for en velfungerende hjertefunktion.
 2. Kan hjælpe med vægttab
  Nogle studier peger på at acai kan have en positiv indflydelse på vægttab og fastholdelse af vægt – Det handler dog i sidste ende om helheden i ens kost. Derfor vil det ikke være et mirakelmiddel
 3. Godt for huden
  Acai bær indeholder antioxidanter som er kendt for at være godt for huden – Det kan hjælpe dig med at holde en ren og sund hud
 4. Hjælper med fordøjelsen
  Med et højt kostfiberindhold kan det hjælpe med at opretholde en god og sund fordøjelse.

Der findes forskellige acai produkter


Selvom du ikke kan få dem friske, så er der andre måder hvorpå du kan få de gode næringsstoffer fra acai bær. Det er primært gennem acai pulver, acai piller eller som tørrede frugt.

Her er de forskellige produkter beskrevet yderligere:

Acai pulver

Hvad er acai pulver?

En af de bedste og nemmeste måder at bruge acai bær i sin kost, er ved at bruge det som pulver – På den måde er det nemt at bruge i smoothies, yoghurt, bagværk eller andre retter. Acai pulver har alle de samme gode egenskaber, som hvis du spiser bærene friske.

Acai pulver fremstilles ved at tørfryse de friske bær og derefter pulverisere dem. Ved at fryse dem inden pulveriseringen bevares næringsindholdet i pulveret, for at bevare de geniale egenskaber, som man får fra acai bær.

Det er både bekvemt og nemt at bruge pulveret og det gør samtidig også at holdbarheden forlænges. Derfor er det perfekt at have en pose med acai pulver stående, så du nemt kan bruge det i din madlavning eller som kosƫlskud

Er der bivirkninger ved acai pulver?

Acai pulver er ikke kendt for at have nogen alvorlige bivirkninger. Vær dog opmærksom på at i og med at det indeholder mange antioxidanter og fibre, kan det give hård mave eller diarre, ved et overforbrug.

Acai piller – Virker de til vægttab

 Det har tidligere været meget populært at benyttee acai piller mod vægttab. Der er nogle forskningener som antyder at der kan være en effekt ved at bruge acai piller – Det er dog uklart og pillerne alene vil ikke gøre noget for vægttab.

I samspil med en sund og varieret kost, træning og et kalorieunderskud kan det dog være en god tlføjelse til din livstil. Man skal dog ikke tro på at det er et mirakelmiddel til et vægttab.

Sådan inkluderer du acai bær i din kost

Vil du gerne prøve at supplere din kost med denne superfrugt? Der er mange måder at gøre det på, her er nogle forslag till hvordan du kommer i gang med at spise acai bær.

Tørrede acai bær – En lækker og hurtig snack

Det kan være svært at få fat i friske acai bær, da de primært gror i Sydamerika og ikke er så udbredt i Danmark. Derfor vil du oftest finde dem som tørrede acai bær eller som pulverform. De tørrede bær kan bruges som en let snack og spises som de er.

De kan også bruges som topping til skyr, salat, eller i en lækker frugt kage.

Pulverform er en nem måde at inkludere superfood i din kost! Når du køber disse bær i pulverform, er der et hav af muligheder! Du kan faktisk bruge dem til stort set alt! Deres søde og chokoladeagtige smag, gør at de er særdeles velegnet i det søde køkken.

Men de kan også sagtens bruges i det salte køkken, hvis du vil tilføje sødme til dine retter. Prøv f.eks. at bruge et par teskefulde pulver i din næste chili con carne, det tilføjer en dejlig smag! Mangler du inspiration? Så se vores sunde opskrifter med superfood.

Vejen til en sund livstil

Ønsker du at leve sundere? Vil du gerne tabe et par kilo? Eller har du andre mål? Her på siden hjælper vi dig med livstil, sundhed og vægttab. Du kan f.eks. få en gratis 7 dages kostplan, som kan hjælpe dig på vej mod et vægttab.

Husk at et vægttab ikke kommer af sig selv, det vil kræve en ændring af livsstilen, men oftest er det små ændringer som kan gøre en kæmpe forskel.

Har du brug for råd og vejledning? Så står vores eksperter klar til at hjælpe dig. Skriv dig på vores side og få en uforpligtende snak, med en af vores livsstil rådgivere, for at høre mere om, hvordan de kan hjælpe dig.

Opskrifter med Acai pulver

Er du interesseret i lækre og sunde opskrifter med acai pulver? Så se vores udvalg af sunde opskrifter – Der er både morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltder. Der er et hav af lækre og sunde opskrifter til vægttab eller et generelt sundere liv.