rødbedepulver

Rødbedepulver – Hvorfor Det Kan Være Godt!

Rødbedepulver kan være et andet alternativ til at inkludere rødbeder i din kost. Selvom vi i Danmark har nogle af verdens bedste rødbeder, især når de er i højsæson, så kan rødbedepulver være en nem og bekvemt løsning. 

Rødbeder er en superfood og er faktisk noget af det allersundeste vi har i Danmark.

Det er primært mellem august og marts, at rødbederne i Danmark er allerbedst, så selvom det er en lang periode, så kan der være andre grunde til at vælge rødbedepulver.

Rødbede juice er også et alternativ, som er meget udbredt. I dag undersøger vi dog rødbedepulver og hvorfor det er et godt valg til en sund kost.

Hvorfor du bør vælge rødbedepulver fremfor rødbedejuice

Er der egentlig nogen grund til at vælge rødbedepulver frem for friske rødbeder eller rødbede juice?

En af de klare fordele er holdbarheden. Ofte kan rødbedepulver holde sig i op til flere måneder, da det er frysetørret og pakket i en tætlukket emballage.

Derudover kan pulver være nemmere at bruge i visse retter og opskrifter. Det velegner sig særligt godt i gryderetter, yoghurt eller juice.

Ved at vælge pulver, slipper du også for at skære, skrælle og skylle eventuelle friske rødbeder og det kan ofte være den “nemme” løsning.

Derfor er pulver også oftest lidt dyrere, men du bør overveje om du vil spare penge eller have en nemmere og mere bekvemt løsning.

rødbedepulver

Hvad er rødbedepulver godt for?

Rødbedepulver er ligesom rødbede super sunde! Det har alle de samme mineraler og vitaminer som friske rødbeder – Derfor kan det være et godt supplement til en sund kost.

Rødbedepulver før træning

Rødbedepulver er bevist at have gode egenskaber for hjertet, blodkarrene og kardiovaskulæritet(1).

Det betyder faktisk at flere studier har vist at rødbeder kan være med til at øge fysisk præstation(2). Derfor bruges det også af flere sportsudøvere inden en stor præstation. Faktisk menes det også at kunne øge udholdenheden ved løb.

Det er netop fordi det tilfører ilt til blodkarrene og får dem til at udvide sig, hvorfor det kan være godt inden enhver fysisk aktivitet. 

Kan sænke blodtrykket

Rødbedepulver kan være godt for hjertet og flere studier viser faktisk at det kan sænke blodtrykket(3). Indholdet af nitrat, er ikke kun med til at give kardiovaskulære fordele, men kan også sænke blodtrykket og øge den overordnede hjertesundhed.

Derfor er det også et godt tilskud til enhver sund kost eller livsstil – men husk dog at du også kan bruge friske rødbeder til at lave sunde retter.

Godt for fordøjelsen og immunforsvaret

Det høje fiberindhold i rødbedepulver, er med til at hjælpe fordøjelsen og tilføje en masse næring. Det er især en god mulighed for at tilføje lidt ekstra næring til mange forskellige retter.

Derudover har rødbedepulver et naturligt højt indhold af jern og andre mineraler og vitaminer, som alle er med til at styrke din overordnede sundhed.

Hvad kan man bruge rødbedepulver til

Mulighederne er mange og faktisk kan det bruges til det meste! Der er selvfølgelig retter hvor rødbedepulver passer bedre til end andre.

Det fedeste ved rødbedepulver er klart at det tilføjer en fantastisk flot farve. Det kan f.eks. Drysses udover en yoghurt, for at give en flot og lyserød farve.

Prøv det også næste gang du koger quinoa eller bulgur, det kan tilføje en flot lyserød farve. Det kan også sagtens drysses ud over enhver salat.

Det mest populære er nok at bruge det i smoothies, hvor det også tilføjer en flot farve og passer fantastisk sammen med andre røde bær og frugter.

Rødebedepulver er et naturligt farvestof, som samtidig er sundt og kan bruges til at gøre enhver ret lyserød, det er fantastisk!

Vælg den bedste rødbedepulver

Ønsker du det maksimale ud af dit rødbedepulver? Så vælg den bedste af slagsen! Selvom de fleste er ens, så er der få faktorer du bør overveje.

Vælg økologisk rødbedepulver
100% ren pulver, uden tilsætningsstoffer
Vælg gode brands

En af vores foretrukne og vores valg som bedste rødbedepulver er denne. Dog bør du være opmærksom på at der ikke er stor forskel på de mange slags på markedet. Så længe du vælger ud fra ovenstående kriterier:

Rating: 5 out of 5.

Økologisk rødbedepulver

👍 Økologisk

👍 100% ren rødbede

Rødbedepulver opskrifter

Faktisk kan du lave hjemmelavet rødbedepulver og det er sådan set rimelig nemt! Det kræver blot nogle gode rødbeder og lidt tålmodighed.

Det kan bruges til mange fantastiske ting og vi opdatere hele tiden vores opskriftsunivers med nye lækre opskrifter. Så kig dig omkring og prøv noget lækkert og sundt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *