Hvad er superfoods?

Hvad er Superfood? – En Kort Introduktion Til De Nutrient Rige Fødevarer

Du har sikkert hørt meget om dem og om hvor fantastiske de er – Men hvad er superfood egentlig? For det kan man vel sige om mange fødevarer, eller kan man? Dette vil vi kigge nærmere på, i dagens blogindlæg!

Hvad kendetegner en superfood?

Generelt kendetegnes en superfood, ved at have høj næringsværdi og mange vitaminer og mineraler. Disse former for fødevare har ofte store sundhedsmæssige fordele og gavner din overordnede sundhed. Flere superfoods menes at kunne have en direkte positiv effekt på forebyggelse af en række sygdomme. Det er dog vigtigt at huske at superfood ikke kan erstatte en sund og varieret kost! Husk altid at bidrage til en sund livstil gennem andre aspekter i dit liv også.

Generelle kendetegn ved superfoods:

 • Højt Næringsindhold: De fleste superfoods indeholder næringsstoffer som er estiensielle for din krop, såsom vitamin A,B,C,D,E, jern, magnesium og kalium.
 • Gode for hjerte- og hjernefunktion: De fleste superfoods indeholder gode mineraler som understøtter en sund og velfungerende hjerte- og hjernefunktion.
 • Antioxidanter: Vil du beskytte kroppen mod skadelige frie radikaler? Så er antioxidanter noget som du bør indtage og det er superfoods fyldt med!
 • Unikke Plantestoffer: Nogle superfoods indeholder specifikke plantestoffer, f.eks. flavonoider, carotenoider eller fytoøstrogener, som er blevet forbundet med sundhedsmæssige fordele som at understøtte hjertet, beskytte mod inflammation og styrke immunforsvaret.
 • Lav energitæthed: Mange superfoods har et lavt antal kalorier, især ift. Deres næringsmæssige værdi og er derfor ofte gode i en kost til vægttab og til at øge mæthedsfornemmelsen.
 • Traditionel brug: Mange superfoods er brugt i tusindevis af år, både som næringsgivende frugter og planter, men også til medicisk brug – Ja mange superfoods går helt tilbage til før år 0!

Nogle af de mest populære superfoods:

Måske du kender nogle af dem og hvis du ikke gør, så har vi skrevet en masse artikler om nogle af de bedste og mest populære superfoods, som du bør prøve! Se blot på listen her og lær mere om de dejlige fordele!

 • Chiafrø: En fantastisk kilde til omega-3 fedtsyrer, protein og fibre!
 • Grønkål: Proppet op med vitaminer og mineraler – Smager fantastisk og kan bruges i mange opskrifter!
 • Quinoa: Proteinrig korn, som kan bruges som erstatning for ris og kød.
 • Maca & Ginseng: To planter som er blevet brugt som medicin i mange år, særligt for deres energigivende effekter og mineraler.
 • Rødbeder: Noget af det bedste vi har i Danmark og fantastisk for hjertet
 • Hvedegræs: Grønt, lækkert og fyldt med mineraler!

Dette er blot et udsnit af nogle af de mest populære superfoods i Danmark, men kig dig omkring på siden og find lækre og sunde opskrifter med superfoods, som du kan bruge til at få en varieret og sund kost!

Hvis du vil lære mere om hvad superfood er, så er du kommet til det rette sted – Vi udforsker hver dag de dejlige fødevare, som du kan få gavn af, gå ikke glip af det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *