Superfood Havregryn

Er du klar til en nem og sund morgenmad med superfood? Så tag fat i den gode gamle havregryn og pep den op med vores nemme tips her!

Denne opskrift er fantastisk, da den kan tilpasses til enhver – Er du lidt ekstra sulten? Så brug mere havregryn eller er du ikke så sulten om morgenen? Så brug lidt mindre havregryn. Samtidig er det en fantastisk måde at starte dagen med frugt og sundt fedt, som hjælper med at holde din hormonbalance.

Chiafrø er fantastisk til morgenmad

Chiafrø er en fantastisk tilføjelse til enhver morgenmad – Det er fyldt med fibre, som hjælper din fordøjelse til holde sig in takt hele dagen. Samtidig er der masser af omega-3 og sundt fedt, som hjælper med at give en bedre mæthedsfornemmelse. Der findes næsten ikke noget bedre!

Det eneste man måske kan påpege, er at du skal passe på med ikke at spise for meget. Det anbefales at man max spiser en spiseskefuld chiafrø, da det ellers kan give ondt i maven.

Brug frugt du elsker

Denne opskrift er mulig at tilpasse, brug selv den frugt du kan lide – Vi er helt vilde med blåbær, så det bruger vi selvfølgelig, men du kan sagtens bruge jordbær, hindbær eller hvad der lige er i sæson 🙂

Frosne bær kan også sagtens bruges, det skal dog lige tøes op før det kan spises så husk at gør det!

Prøv daddelsirup til din havregryn

Vil du gerne have lidt sødme, men uden tilsat sukker? Så prøv en 100% ren daddelsirup, det er naturens sukker og smager bare fantastisk! Husk dog at der stadig er en del kalorier i, så du kan ikke bare give den fuld gas, hvis du også skal holde en kostplan, men lidt sødme kan denne havregryn sagtens klare.

Superfood Havregryn

Sværhedsgrad: Begynder Forberedelsestid 5 mins Tid i alt 5 min.
Portioner: 1 Kalorier: 400

Ingredienser

Sådan gør du:

  1. Kombinér havregryn, mælk og chiafrø i en gryde og varm det op over medium varme. Rør lejlighedsvis, indtil det tykner.
  2. Hæld den færdige havregrød i en skål og top med hakket nødder, frisk frugt og en smule sirup for ekstra sødme.
Ernæringsfakta

Portioner 1


Mængde Per Portion
Kalorier 400kcal
% Dagligt indtag *
Fedt i alt 13g20%
Kulhydrater i alt 50g17%
Kostfibre 10g40%
Protein 13g26%

* Anbefalet dagligt indtag er baseret på 2000 kalorier. Dit anbefalede daglige indtag kan være højere eller lavere afhængigt af dit kaloriebehov.

Søgeord: havregryn,superfood,chiafrø

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *