Hjemmelavet dadelsirup opskrift

Mangler du et sødt alternativ til sukker? Så prøv naturens søddemiddel! Nemlig dadler, som kan laves til en fantastisk hjemmelavet dadelsirup. Det er super nemt og lige til for enhver.

Har du nogle gange lyst til noget sukker, men har du ikke lyst til at gå helt amok i sukker? Så prøv denne opskrift, du vil helt sikkert ikke fortryde det.

Hvorfor lige dadler?

Dadler er den sødeste frugt fra naturen og den kan bruges som et sundt alternativ til slik. Det er dog ikke altid man lige har lyst til at spise dem, så en sirup kan være en anden god løsning.

En frugtigt og sød sag, som samtidig har nogle gode ernæringsmæssige værdier, såsom fibre, b-vitamin, kalium og jern.

Hvad er der ikke at kunne lide ved det?

Brug medjool dadler

Medjool dadler er en af de bedste at bruge til hjemmelavet dadelsirup. Det er en sød og saftig dadel, som giver den perfekte konsistens og sødme til din sirup.

Det er også en af de mest populære dadler og højst sandsynlig dem du vil finde i supermarkedet. Derfor er de ideelle at bruge til denne opskrift og dem vi foretrækker.

Hvad bruger man dadelsirup til?

Denne syrup er et godt alternativ til sukker, honning og andre former for syrup. Den er perfekt til pandekager, vafler eller til en lækker superfood parfait. Det kan give det sødme en dessert har brug for, samtidig med at man får lidt frugt.

Der er næsten ingen grænser for hvad du kan bruge det til – Bagværk, desserter, morgenmad, stort set alt. Husk også at følge med på siden her, så kommer der gode sunde opskrifter til inspiration.

Hvor længe kan hjemmelavet dadelsirup holde i køleskabet?

Ved at tilføre citronsaft, kan du forlænge holdbarheden en smule. Som udgangspunkt kan den holde sig i 2-3 uger i køleskabet, i en tætlukket beholder – Men sørg altid for at duft til dine madvare inden du spiser dem. Tjek også om konsistensen og farven er god, inden du evt. spiser det.

Hjemmelavet dadelsirup opskrift

Sværhedsgrad: Begynder Tilberedningstid 10 mins Tid i alt 10 min.
Portioner: 2

Ingredienser

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

Sådan gør du:

  1. Start med at fjerne stenene fra medjool dadlerne og skær dem i mindre stykker for nemmere blanding.
  2. I en gryde, bring 1 1/2 kop vand i kog.
  3. Tilsæt de skårne dadler til det kogende vand og lad dem simre i ca. 10-15 minutter, indtil de er bløde og begynder at falde fra hinanden.
  4. Fjern gryden fra varmen og lad blandingen afkøle lidt.
  5. Brug en blender eller en foodprocessor til at blende de kogte dadler og vand til en glat puré. Hvis blandingen er for tyk, kan du tilføje lidt ekstra vand.
  6. Si blandingen gennem en finmasket si eller osteklud for at fjerne eventuelle faste partikler og opnå en jævn sirup.
  7. Hvis ønsket, tilsæt en teskefuld citronsaft til siruppen for at hjælpe med at forlænge holdbarheden.
  8. Hæld den hjemmelavede dadelsirup i en ren glasbeholder og opbevar den i køleskabet.
Ernæringsfakta

Portionsstørrelse 100 ml


Mængde Per Portion
Kalorier 275kcal
% Dagligt indtag *
Fedt i alt 1g2%
Kulhydrater i alt 63g21%
Kostfibre 3g12%
Protein 1g2%

* Anbefalet dagligt indtag er baseret på 2000 kalorier. Dit anbefalede daglige indtag kan være højere eller lavere afhængigt af dit kaloriebehov.

Søgeord: dadler,sirup,dessert
Gem i

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *