rødbedejuice

Er Rødbedejuice Sundt? (Få Svaret Her!)

Vi har været vidt omkring rødbeden og det er ikke uden grund – For der er mange fordele ved denne dejlige rodfrugt.

En populær måde at indtage rødbede på er ved at drikke det som juice. Det kan drikkes rent eller blandes op med andre lækre ingredienser, for at lave en dejlig næringsrig juice.

Det kan også bruges som et naturligt farvestof og giver en utrolig flot lilla farve til andre væsker eller retter.

Men det store spørgsmål er så: Er rødbedejuice sundt? Det korte svar det er et stort JA, men hvor sundt og hvorfor? Det er noget som vi vil undersøge lidt nærmere i dag!

Hvis du ikke vil læse det hele – Det korte svar:

📝

Rødbedejuice er super sundt! Og det er der flere grunde til:

Kan sænke blodtrykket
Øge træningspræstation
God hjerte sundhed
Godt for huden

Dette er blot et udsnit af de bedste fordele, men læs artiklen og lær mere om de fantastiske egenskaber ved den sunde juice.

Lær også hvordan du laver det selv eller hvor du kan købe rødbedejuice

Rødbedejuice kalorier og næringsindhold

For at forstå rødbedejuice bedre, så lad os starte med at kigge på næringsindholdet og antallet af kalorier. For hvad end du er i gang med et vægttab eller blot er nysgerrig på kalorieindtag, så er det altid rart at vide.

Ernæringsfakta

Portionsstørrelse 100ml


Mængde Per Portion
Kalorier 43
% Dagligt indtag *
Fedt i alt 0.2g1%
Kulhydrater i alt 9.6g4%
Kostfibre 0.9g4%
Sukker 6.8g
Protein 1.6g4%

Vitamin C 4 mg

* Anbefalet dagligt indtag er baseret på 2000 kalorier. Dit anbefalede daglige indtag kan være højere eller lavere afhængigt af dit kaloriebehov.

Derudover kan næringsstofferne være med til at pege os i retning af hvad rødbedejuice er godt for.

Bemærk, dette er helt generelt og kan varierer, husk også at næringsindholdet er taget ud fra 100% ren rødbedejuice, uden nogen former for tilsætningsstoffer.

Næringsværdierne kan dog variere, alt efter hvilken rødbede der er. Dog kan det generelt nævnes at rødbedejuice indeholder meget få kalorier og derfor kan være glimrende til vægttab.

Det indeholder samtidig mange gode næringsværdier. Selvom sukker indholdet kan se ud til at være højt, så er det vigtigt at huske at det er frugtsukker, som ikke nødvendigvis er dårligt.

Vitaminer og mineraler i rødbedejuice

Rødbeder har et naturligt højt indhold af nogle gode og sunde vitaminer og mineraler. Faktisk indeholder de en vis mængde af alle følgende:

Vitamin C
Folsyre (B-vitamin)
Mangan
Kalium
Jern
Magnesium
Fosfor
Natrium
Zink
rødbedejuice med ingefær og gulerod

6 gode grunde til at drikke rødbedejuice

Som nævnt så er rødbedejuice sundt, men hvis du ikke er helt overbevist, så er der her 6 gode grunde til at du bør drikke det!

For rødbedejuice er meget sundt og kan have en god effekt på din sundhed, se blot her og bliv overbevist:

Fyldt med gode antioxidanter

Rødbede juice indeholder ikke kun en masse gode mineraler og vitaminer – det indeholder også nogle sundhedsfremmende antioxidanter.

Det indeholder især en god mængde betanin, som er en spændende og ikke mindst god antioxidant.

Betanin hjælper kroppen med at optage næring og derudover har det en antiinflammatorisk effekt på kroppen. Flere studier peger også på, at det faktisk kan forebygge mange kroniske og alvorlige sygdomme. Nogle studier påpeger sågar, at det kan være forebyggende mod kræft(1).

God hjertesundhed og lavere blodtryk

Rødbedejuice har et naturligt højt indhold af nitrater. Nitrater er med til at oxiderer blodet og bidrager for eksempel med at opretholde et sundt hjerte og sørge for at blodet kommer rundt i kroppen.

Faktisk kan det også hjælpe med at sænke blodtrykket, i nogle forsøg blev blodtrykket sænket en del efter dagligt brug i en periode(2). 

At drikke et glas rødbedejuice om dagen, mens det faktisk at kunne sænke blodtrykket(3). Det er dog kun testet på personer med højt blodtryk, hvor det menes at kunne virke.

Forbedre træningsydelsen

Ligesom nitrater er gode for hjertet, så hjælper det ligeledes med iltudnyttelsen ved fysisk træning(4). 

Derfor kan det faktisk være en god idé at drikke et glas rødbedejuice inden løb eller træning – For det er ikke kun nitraterne som kan være gode for energiforøgelsen.

Faktisk indeholder rødbedejuice også naturlige sukkerarter, glucose og fructose, som kan give stabil energi uden store sukkerudsving. 

Det kan både modvirke træthed og sikre en stabil energi igennem en længere periode(5). Rødbede juice kan altså være et naturligt pre-workout, som kan give dig en god træning.

Rødbeder er blevet særligt populært i fitnessindustrien, da det kan hjælpe med at øge styrken ved at øge træningspræstationer.

God fordøjelse

Med et forholdsvist højt kostfiberindhold, er rødbedejuice et godt valg til at forbedre fordøjelsen. 

Kostfibre modvirker blandt andet forstoppelse og opretholder en sund tarmfunktion. Det anbefales generelt at man indtager mindst 25-35 gram kostfibre om dagen. Der kan rødbedejuice være et godt alternativ til andre slags juice.

Selvom det ikke er den primære grund til at man bør inkorporere flere rødbeder i kosten, så er det da en god bonus.

Godt til detox

Rødbedejuice er kendt som en juice til detox. Det er det fordi at den hjælper leveren med at afgifte kroppen.

Det bidrager både til kroppens overordnede sundhed, men hjælper også kroppen med at komme af med skadelige stoffer(6).

Godt for huden

Rødbeder kan faktisk hjælpe med at få en sundere og bedre hud. Det skyldes i høj grad indholdet af vitamin C

Vitamin C er nemlig blevet kendt for at have mange rigtig gode egenskaber, især for huden(7). Derfor optræder c vitaminer også ofte i hudplejeprodukter, netop på grund af følgende god egenskaber:

Anti-aging – Hjælper med at reducere rynker og fine linjer
Øger kollagen produktionen – Hjælper med at danne kollagen, som er med til at stramme huden op
Fugtgivende – Det hjælper med hudens hydrering og fugtighedsbalance

Dette er blot nogle af de gode fordele ved rødbedejuice, men nogle studier peger også på, at det faktisk kan hjælpe mod acne(8).

Vær dog opmærksom på at der er begrænset med beviser for netop dette – Men ingen tvivl om at det er godt for huden.

Køb rødbedejuice eller lav det selv?

Rødbedejuice kan sagtens købes færdiglavet – Faktisk kan det købes i flere af de store supermarkeder. Det vigtigste er dog at du er opmærksom på indholdet og sikre dig at der ikke er tilsætningsstoffer i.

Ofte vil du kunne finde rødbedejuice med ingefær, æble eller andre grøntsager. Derfor bør du også holde øje med hvor meget rødbede der rent faktisk er i. 

Vær opmærksom på, at rødbedejuice ofte koster omkring 20-30 kr, så det vil naturligvis være dyrere at købe det. Dog slipper du for bøvlet med at skrælle og juice hele rødbeder, så på den måde kan det være bekvemt og nemt.

Prøv f.eks. Denne rødbedejuice, hvis du vil gøre det nemt for dig selv:

Rating: 5 out of 5.

Beet It – Rødebedejuice med ingefær

👍 Økologisk

👍 Tilføjet lidt gulerod, for bedre smag

👍 Ægte ingefærsjuice

Rødbedejuice opskrift – lav det selv

Det kan faktisk også være næsten lige så nemt at lave rødbedejuice selv. Opskriften er så nem at den ikke kræver sin egen side, så den kommer bare her:

Det eneste du egentlig skal gøre er at skrælle dine rødbeder

Putte dem i en juicer og mix det indtil det er ren juice

Har du ikke en juice? Så blend rødbederne med lidt vand, indtil massen er glat. Derefter presser du massen igennem en si, og væsken vil nu rende ud, mens de større stykker forbliver i solen.

Rødbedejuice kan nemt mixes sammen med andre frugter og grøntsager, og det kan være en glimrende måde at tømme grøntsagsskuffen eller frugtskålen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor køber man rødbedejuice?

Det kan købes på Nemlig.com, i større supermarkeder og ved nogle kampagner i Netto, Aldi og Fakta.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *