Tips til vægttab

8 anderledes tips til vægttab

Har du forsøgt at tabe dig, men til tider oplevet at det var svært? Måske har du lykkedes med det før, men er så endt med at tage på igen. Det kan nemlig være rigtig svært at holde et vægttab vedlige og motivationen er ikke altid i top.

Vi har dog arbejdet med vægttab gennem flere år og kender derfor måde op- og nedturene som man kan støde på. Det vigtigste er at man er motiveret og ikke at lade sig gå på, hvis det ikke lige går ens vej. Vi har derfor samlet 8 konkrete tips, som du kan bruge til dit vægttab.

Du har nok før fået en masse tips til vægttab, men vi kender de gængse “spis mindre”,”træn mere” og lignende. Vi har dog forsøgt at komme med 8 tips, som du måske ikke har hørt før. Eller som du måske ikke har tænkt på.

Små ændringer gør en stor forskel!

Det kan godt være at de tips som vi kommer med i dette indslag, kan virke simple og måske for nogen virke som småting. Det er dog vigtigt at huske ordsproget “mange bække små gør en stor å”. Det gælder i særdeleshed også vægttab. Derfor kan de små justeringer i hverdagen, være med til at du taber dig og vedligeholder din ønskevægt.

Så her er der 8 små og anderledes tips til vægttab, som samlet kan give stor effekt på dit vægttabsforløb

Stå op på arbjede

Har du et kontor job eller andet mere stillesiddende job? Så benyt lejligheden til at stå op engang imellem. De fleste arbejdspladser har efterhånden hæve-sænke borde. Lav regler for dig selv. Du kan f.eks. lave en regel om, at du skal stå op i 10 minutter, mindst 1 gang i timen.

Du forbrænder langt flere kalorier ved at stå op, fremfor at sidde ned – I løbet af et helt år kan det faktisk give rigtig meget. Samtidig er der også belæg for at det skulle øge effektiviteten og fordøjelsen. Det er især en god idé at stå op efter frokost – Da du på den måde fordøjer maden bedre.

Prøv naturlige kosttilskud

Der findes et væld af kosttilskud og produkter som kan være med til at hjælpe på vægttab. Flere frugter og urter siges at have en effekt på fedtforbrændingen og evnen til at tabe sig.

Du kan f.eks. prøve at tage et kig på: acai pulver – Som menes at kan have en positiv effekt på vægttab.

Det skal ikke ses som et mirakel middel, da et vægttab stadig vil være afhængigt af at du holder et kalorieunderskud – Men det kan hjælpe til en mere balanceret og livsstil.

Parker længere væk

Hvis du bruger bilen til arbejde, når du skal ud og handle eller til andre gøremål. Så prøv konsekvent altid at tage den parkeringsplads, som er længst væk. Det er måske ikke en god idé at holde flere kilometer væk. Men prøv at undgå at tage den parkeringsplads som er tættest på butikken eller arbejdet.

Det kan virke simpelt og dumt, men det kan faktisk blive til rigtig mange ekstra skridt om dagen, som du ikke behøver at “kæmpe” for. På en måde føles det som gratis skridt. På én dag kan det hurtigt blive 100-200 ekstra skridt.

På en måned kan det altså give op mod 4-5 km. ekstra – Det kan lyde af lidt, men igen, så er det de små ændringer, som kan gøre den store forskel.

Opdatere dit dressing kartotek

Hvem elsker ikke en god salat? Også især med dressing på! Det skal der jo til… Men du kan faktisk sparer rigtig meget på kalorierne her. Endda uden at gå på kompromis med smagen. Der findes et hav af lækre dressinger med under 150 kalorier pr. 100 gram. Mens nogle af dem med højest kalorie indhold, har op mod 500 kalorier pr. 100 gram. Du kan altså sparer halvdelen af kalorierne!

Det er dog vigtigt ikke at begrænse sig selv. Hvis du har en dressing du virkelig bare elsker, så gå efter den – Det bliver du gladest for i længden. Men prøv nogle af de “lettere” alternativer og se om du ikke kan få en ny favorit.

Du kan f.eks. lave din egen kalorielette dressing. Eller prøve nogle af dem vi elsker, når det skal gå hurtigt:

Creme fraiche dressing

Urtedressing fra Rema1000
50 kcal pr. 100 gram

Siracha Chili
120 kcal pr. 100 gram

Balsamico

Balsamico
80 kcal pr. 100 gram

Der findes dog et hav af kalorielette muligheder – Så kig efter det næste gang du handler og se om der er en ny favorit der imellem!

Fokuser på din søvn

Det er vigtigt at sove, meget vigtigt endda! Sørg for at få en god kvalitetssøvn – Der er mange gode ting ved at sove nok og vi har skrevet et helt indslag om netop dette. Se hvorfor du bør undgå søvnunderskud.

Det vigtigste for søvnen ift. vægttab er at du ved at sove nok nedsætter sukkertrangen og de sene cravings. Der er lavet undersøgelser som peger på at for lidt søvn har direkte indflydelse på overspisning.

Sørg derfor for at sove nok – Både for mentalt, fysisk og generel velvære.

Bund et glas vand inden du skal spise

Har du tendens til at spise din aftensmad også lige tage en portion ekstra eller ikke føle dig mæt? Hvis du bunder et glas vand lige inden du spiser, så kan du altså “snyde” lidt ved at din mave kan føles mere fuld.

Husk også at drik masser af vand i løbet af dagen og sammen med dine måltider – Det kan være med til at holde den “lille sult” nede i løbet af dagen.

Tyggegummi kan være godt

Har du nogensinde haft en overtruffet trang til sukker? Du kan bare ikke tænke på andet end et lækkert stykke kage eller slik, men du vil gerne holde dig væk fra det. Et stykke tyggegummi kan nogle gange være nok til at tage sukkertrangen.

Prøv at tage et stykke sukkerfri tyggegummi, f.eks. med en sød smag – Du holder nu din mund beskæftiget og tanken om sukker er for en periode væk. Det er ikke en løsning som vil holde dig mæt eller beskæftiget i lang tid – Men det kan måske lige udskyde trangen lidt.

Når du så spytter dit tyggegummi ud, kan det være at du helt har glemt den sukker lyst, som var der for kort tid siden.

Plantebaseret kost – kan være et tip til vægttab

Vi har set flere eksempler på folk som går over til en plantebaseret kost, enten helt eller delvis. Der er hav af lækre muligheder, som kan være med til at holde dit kalorieindtag nede.

Rigtig mange grøntsager og frugter har nemlig et lavt kalorieindhold ift. mængden. Det gør at du kan spise større mængder, til det samme kalorieindtag, som ved andre madvarer. Samtidig er frugt og grønt fyld med mineraler og vitaminer. Derfor kan det være en god idé at indfører mere frugt og grønt i din kost.

Det hjælper vi gerne med, så følg med her på siden, hvor vi holder dig opdateret med de bedste opskrifter, guides og produkter.

Skal man bare følge jeres tips til vægttab også taber man sig?

Det korte svar: NEJ. Du kommer ikke til at tabe dig, bare ved at følge de 8 tips til vægttab. Det kræver stadig at du er i kalorieunderskud. Derfor er det vigtigt at du enten tæller dine kalorier eller holder øje med hvad du spiser og følger din vægt. Det vil være svært til tider og det vil kræve hårdtarbejde – Men når du først er i gang, så kan det blive en helt ny livsstil for dig!

Er du stadig i tvivl om hvordan du kommer i gang? Så kontakt os gerne – Vi tilbyder rådgivning og hjælp til at komme i gang med et vægttab. Vi tager en uforpligtende snak, hvor vi finder ud af hvor meget hjælp du skal bruge – Og vi er med dig hele vejen.

Navn
Email
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.

Få inspiration til din kost – Se sunde opskrifter

Vi har samlet et væld af lækre og sunde opskrifter, hvor der er fokus på få kalorier, frugt og grønt. Du kan se alle vores sunde opskrifter – Og finde noget som du kan lide! Du kan også se nogle af de mest populærer herunder:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *