Rødbedespread – Det perfekte smørelse
Rødbeder er sunde og man bør spise flere af dem. Det kan dog være svært at finde på kreative og lækre retter med rødbede. Derfor har vi fundet denne lækre rødbedespread, som kan bruges i stedet for smør eller pesto på brød f.eks.
Den er super lækker, har en flot farve også er den kalorielet og sund! Du kan også med fordel lave en stor portion, som kan bruges i flere dage. Så gør din madpakke mere livlig med denne flotte lilla rødbedespread.
Rødbeder er super sunde
Rødbeder er fantastiske, sunde og kan fås i Danmark. Du kan endda ofte finde lokal høstede rødbeder i dit lokale supermarked. Så denne opskrift er perfekt til dig som vil bruge lokale råvarer og spise flere grøntsager.
En opskrift du kan lave og gemme til flere dage
Denne lækre rødbedespread er ideel for dig som vil have pålæg til brød som er et sundt alternativ. Den er perfekt at smørre under pålæg også kan du lave det og gemme i køleskabet i flere dage.
Opskriften er nem at gå til, det tager ikke lang tid at lave og så smager det fantastisk.

Rødbedespread – Det perfekte smørelse
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
-
Vask og skræl rødbederne, og skær dem i mindre stykker
-
Kog rødbederne i en gryde med rigeligt vand, indtil de er møre (ca. 20-25 minutter)
-
Dræn rødbederne, og lad dem køle lidt af
-
Tilsæt kogte rødbeder, kikærter, hvidløg, tahin, citronsaft, olivenolie, spidskommen, salt og peber i en foodprocessor eller blender, og blend indtil det bliver en jævn masse
-
Smag til med ekstra citronsaft, salt og peber efter behov
-
Pynt med frisk persille eller koriander, og server med grøntsagsstave, brød eller som en del af en sandwich
Portionsstørrelse 50g
Portioner 10
- Mængde Per Portion
- Kalorier 50kcal
- % Dagligt indtag *
- Fedt i alt 3g5%
- Kulhydrater i alt 5g2%
- Protein 1.98g4%
* Anbefalet dagligt indtag er baseret på 2000 kalorier. Dit anbefalede daglige indtag kan være højere eller lavere afhængigt af dit kaloriebehov.