superfood greens pulver

Hvad er superfood greens pulver?

I takt med at superfood er blevet mere populært, er der kommet spændende produkter på markedet. Bl.a. superfood greens pulver.

Men hvad er det egentlig og er det overhovedet sundt? Det vil vi undersøge.

Det simple svar er at det er pulveriseret grønne superfoods, som kan mixes i vand, juice, kaffe eller mad. Der findes dog mange forskellige brands og mix – Derfor vil vi vise nogle af de bedste, så du kan prøve superfood greens pulver.

Hvad superfood greens pulver indeholder

Superfood greens pulver, består oftest af pulveriserede grøntsager og frugter. Det vil typisk være en kombination af de bedste superfoods

Det er lynfrosset og lavet til pulver, for at bevare så meget næring som muligt. På den måde får du det meste af grøntsagerne.

Det er lidt forskelligt, hvad de præcis indeholder, men typisk vil det være super alger såsom, chlorella og spirulina, blandet med hvedegræs, spinat og andre grønne grøntsager og frugter.

Det vil være rene og reelle råvarer, som indeholder store mængder mineraler og vitaminer.

Hvis vi bare tager udgangspunkt i en af de mest populære fra superfruits, så indeholder den altså alle følgende frugter og grøntsager: 

(æblefibre, hyben, acerola, vindruekerneekstrakt, granatæbleekstrakt, tranebær, acai bær, blåbær, goji bær, jordbær, hindbær, papaya, ananas), Greens (byggræs, hvedegræs, spirulina, chlorella), Grøntsager (spinat, gulerod, rødbeder, tomat, rosenkål)

Grønne alger

Du bør gå efter de her ingredienser

Gå efter en pulver, der indeholder forskellige grøntsager. Sørg gerne for at der er så mange grønne grøntsager som muligt. Grønkål, spirulina, chlorella og spinat er nogle af de allerbedste.

De indeholder nemlig utroligt mange vitaminer og mineraler. Særligt grønne grøntsager er kendt for deres fantastiske næringsstoffer.

Andre fantastiske tilføjelser er også hvedegræs, da der er meget næringsindhold og ikke er noget man selv spiser så tit.

Gode grunde til at prøve superfood greens pulver

Hvorfor er det en god idé at prøve greens pulver, kan du måske spørge dig selv? Der er en klar ulempe, som er at greens pulver ofte er dyrt. Dog er der flere fordele, som kan tale for at du bør prøve det.

Holdbarhed

Generelt kan frugt og grønt kun holde nogle dage i køleskabet derhjemme – Man oplever tit at de bliver glemt i grøntsagsskuffen og det er jo en skam.

Vi danskere smider rigtig meget grønt og frugt ud og det kan være svært altid at få det spist.

Til dette scenarie er superfood greens pulver perfekt! Holdbarheden er ofte lang, hvilket gør det til en god opbevaringsværdig vare, som kan bruges i ny og næ.

Nemt at bruge

Grøntsager og frugt som er lavet til pulver, er meget nemt at bruge. Der er faktisk meget få ting som det ikke kan bruges til.

Det kan sagtens blandes op med vand, selvom det måske ikke smager fantastisk, så er det dejligt nemt.

Ellers er det perfekt til smoothies, yoghurt, bagværk og andre retter.

Mange forskellige superfoods

Hvis du køber et godt mix, så vil der være mange forskellige superfoods. Faktisk indeholder nogle pulver op mod 10-20 forskellige grøntsager

På den måde får du mange forskellige mineraler og vitaminer, og det kan bidrage til en sund livsstil.

Erstat en grøntsag med pulver

Det anbefales ikke at du erstatter alt dit daglige grøntsags og frugt indtag med pulver – men det kan erstatte 1 af dit daglige frugt og grønt.

Vær opmærksom på at det ikke bør erstatte alle dine grøntsager i løbet af dagen. Husk derimod at opretholde en sund og varieret kost og livsstil.

superfood greens pulver test

Bedste greens pulver – Test

Vi har prøvet lidt forskellige greens pulver efterhånden. Vores konklusion er at der generelt ikke er så stor forskel på de bedste – Dog skal man også vide hvilke som er bedst.

Derfor har vi samlet vores liste med de bedste greens pulver.

Superfruit greens pulver

Denne fra Superfruits er en af de mest populære i Danmark. Det er især fordi den indeholder hele 22 forskellige frugter og grøntsager.

Med rent indhold og til en fornuftig pris, er dette et godt valg til enhver som vil prøve greens pulver.

Den smager ligeledes fint og har ikke en mærkelig eftersmag, som nogle af de forskellige pulvere kan have.

Superfruits har også den rene “grønne”, kun med grønne alger, hvedegræs og andre super greens.

 

Den smager dog ikke så super godt, men hvis du kun vil have rent grønt, som er super godt for dig, så er denne perfekt!

Kiano super greens

Fra vores naboer i Sverige er kaino blevet skabt. Et superfoods brand som laver lækre smoothie mixes med forskellige superfoods.

De har et green mix med de mest populære superfoods. Med chlorella som en af hovedingredienserne, får du de gode effekter fra super alger.

Nemt og bekvemt og med en dejlig frugtsmag af mango, får du altså et lækkert produkt, som dog er lidt til den dyre side.

Sådan får du mest ud af dit greens pulver

Der er ingen tvivl om at superfood greens pulver er en nem og bekvemt måde at indtage grønt på.

Vi mener dog at det er vigtigt at få det maksimale ud af det, nu når man har brugt penge på det. Derfor har vi et par tips til dig som vil have mest ud af de dejlige grøntsager.

Spis det med noget fedt

For at optage alle næringsstoffer i super greens pulver, bør det indtages sammen med andre fødevarer. 

Det bedste er at indtage det sammen med en fødevare som indeholder sundt fedt. Det kan f.eks. Være yoghurt, ost, mælk, nødder eller fløde.

Det kan selvfølgelig virke lidt modsigende, især hvis du spiser det pga. Et vægttab. Dog skal du huske at sundt fedt kan være godt for dig.

Det sunde fedt gør at kroppen nemmere kan optage de mange vitaminer og mineraler og sørger for at du får det maksimale ud af dine greens.

Spis det mindst 1 gang dagligt

For at få den fulde effekt, anbefales det at du spiser dit greens pulver, mindst 1 gang dagligt. Dog skal du ikke overdrive, så hold dig max 1-2 gange om dagen.

Vi kan bedst lide at spise det til morgenmaden, får at få masser af vitaminer og en frisk start på dagen.

greens pulver

Hvad gør greens pulver egentlig?

Det er vigtigt at forstå at der ikke er noget magisk ved greens pulver. I bund og grund er det bare grøntsager og superfood. 

I realiteten kan du lave det selv, bare med friske grøntsager, eller i hvert fald få det samme ved at købe grøntsagerne. 

Det er blot en nemmere, hurtigere og mere bekvemt måde at få sine grøntsager på. Det er ikke noget magisk. 

Et godt supplement til en i forvejen sund livsstil, men ikke noget som drastisk ændrer hele dit liv. Det er lækkert at have det på lager og kan gøre livet nemmere i en travl hverdag.

Fordele – Hvad er super greens pulver godt for?

Generelt kræver det en sund og varieret kost at opleve sundhedsmæssige fordele. Hvis du kombinere greens pulver med en generel sund livsstil, så kan du forvente gode fordele såsom:

Øget energi og fokus

Ved at spise de forskellige superfoods, kan du opnå bedre energi i løbet af dagen og et øget fokus. Ved at få den rette mængde vitaminer og mineraler, vil du opleve en hverdag fyldt med overskud.

Bedre fordøjelse

De mange grøntsager indeholder en hel del fibre. De er med til at forbedre din fordøjelse og holde din mave sund. 

På den måde kan det også understøttet et vægttab, ved at du føler dig mere mæt og mindre oppustet

Stærkere immunforsvar

En af de største fordele ved at få alle de nødvendige grøntsager, er at du styrker dit immunforsvar. De mange c-vitaminer og mineraler er med til at sikre at dit immunforsvar er på toppen.

Ting du bør være opmærksom på

Det hele lyder jo fantastisk, men der er måske et par punkter som er vigtige for dig at overveje.

F.eks. Kan nogle mennesker være allergiske over for visse ingredienser? Særlig hvedegræs og andre grønne græs typer kan fremkalde en allergisk reaktion hos folk med pollenallergi.

Algerne har også vist sig at give allergisk reaktion i få tilfælde – men det er igen kun ganske sjældent.

Husk også at vælge et kvalitetsprodukt, hvor alle ingredienser er 100% rene og af naturlig vækst. Produkterne nævnt i artiklen her er alle nogle gode valg til dig, som vil prøve superfood greens pulver.

Spis sundt og varieret

Husk at super greens pulver ikke er vejen til et sundt liv. Det er et super godt supplement, men som med andre kosttilskud og supplementer, så bør det ikke være dit primære fokus.

Fokusér i stedet for at indtage sund og nærende mad, spise flere grøntsager til hvert eneste måltid og sørg for at spise mindst 600 gram frugt og grønt – som det anbefales af hjerteforeningen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *