cayennepeber

Cayennepeber er sundere end du tror! Se her hvorfor

Cayennepeber er kendt som et stærkt krydderi, der oftest bruges i mange retter – men vidste du at det faktisk kan være godt mod smerte og til vægttab? Der findes mange gode næringsstoffer, men hvad er cayennepeber godt for? Det undersøger vi og giver dig tips til hvordan du får gavn af det!

Cayennepebers egenskaber

Der findes en masse gode fordele og sundhedsmæssige ting som du kan bruge cayennepeber til. Det er ikke kun en god smagsforstærker og krydderi.

Faktisk er det fyldt af mange gode mineraler og vitaminer, men hvad betyder det for dig? Vi har forsøgt at finde de vigtigste grunde til at du bør spise cayennepeber.

Øget stofskifte

En af de mest anerkendte fordele og grunde til at cayennepeber er blevet populært, er dens evne til at øge stofskiftet. 

Det skyldes det særlige antioxidant capsaicin, som menes at øge kroppens kalorieforbrænding og stofskifte. Læs mere om capsaicins virkning.

De sidste år er det blevet mere og mere populært i kosttilskud, særligt af denne grund.

Nedsat appetit

Nogle studier tyder på, at cayennepeber kan være med til at nedsætte appetitten og dermed hjælpe med et vægttab. 

Generelt menes det at kunne hjælpe med den lille sult og trangen til at spise saltet og sød mad. Det kan være godt til dig som ønsker at tabe dig eller hvis du generelt har en sød tand.

Smertelindring

Udover at være godt for vægttab, så viser de samme studier at det ligeledes hjælper mod smerter og kan virke smertelindrende.

Det bør ikke ses som et mirakelmiddel, men det er faktisk med i en del forskellige kosttilskud.

Godt for fordøjelsen

Cayennepeber kan hjælpe med at forbedre fordøjelsen. I nogle tilfælde kan det hjælpe mod oppustethed. 

Den stærke chili frugt hjælper med at øge produktionen af mavesyre, som bidrager til en forbedret mavesundhed.

Fremhæver de bedste smage i din mad

Udover at være en stærk chili planter, så findes cayennepeber i tørrede krydder. Det er en fantastisk tilføjelse til enhver ret. Det giver en særlig dybde, røget og stærk smag til din mad. Bare pas på og brug lidt af gangen, så det ikke bliver for stærkt!

Prøv cayennepeber piller

Cayennepeber spises oftest i meget små mængder og typisk som tørret krydderi, hvor der ikke er lige så mange næringsstoffer.

Derfor er cayennepeber piller blevet en mere populær måde at indtage det på. Her får du en mere koncentreret form, hvor du kan nyde de tidligere nævnte fordele.

Indeholder cayenne og ingefær
Naturligt
Nemt og bekvemt

Hvad er cayennepeber

Cayennepeber, også kaldet capsicum annuum, er en chilipeber, som er i familie med tomater, chili og aubergine. Den vokser ofte i varme områder, såsom Mexico og Sydamerika, hvor den også bruges jævnligt i maden.

I Danmark er den mest kendt som et tørret krydderi, men fås faktisk også som en frisk hel peber. Den ligner en chili og smager også lige så, dog med en mere pebret smag og knap så stærk.

Hvad indeholder cayennepeber?

Cayennepeber indeholder nærmest ingen kalorier, men den er propfyldt med mineraler og vitaminer. Faktisk indeholder den mange gode næringsstoffer, som er med til at give en bedre sundhed.

Indeholder blandt andre:

Vitamin C – Fyldt med vitamin c, som er godt for dit overordnede immunforsvar
Vitamin A – Vitamin A og beta-caroten er gode for dit syn og hjælper med at vækste dit immunforsvar
Kalium, mangan og jern – Alle mineraler som hjælper dine knogler og dit blod, med at fungere bedst muligt.
Capsaicin – Den største grund til at spise cayennepeber er capsaicin. Det anerkendte antioxidant, som hjælper på mange ting.

Cayennepeber plante i Danmark?

Vidste du, at man faktisk kan plante chilifrugter i Danmark? Det vigtigste er at du undgår frost og holder den et varmt sted, så kan du faktisk dyrke dine egne cayennepeber frugter.

Prøv f.eks. At plante den i dit drivhus eller i dit køkken og skab dine egne super sunde chilifrugter. Så kan du være mere selvforsynende og spise det oftere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *