bedste Hørfrøolie

Dette er den bedste hørfrøolie – Vores test

Nu har du opdaget de gode egenskaber ved hørfrøolie. Det er dog mindst ligeså vigtigt at vælge en god olie, for der kan være forskel. Derfor har vi været på udkig for at finde den bedste hørfrøolie på markedet.

Selvom der ikke nødvendigvis er stor forskel på de forskellige brands, så er der et par ting du bør være opmærksom på:

Vælg ren hørfrøolie eller hørfrø- og kæmpenatlysolie
Vælg en økologisk koldpresset hørfrøolie
Vælg et anerkendt mærke

Se vores bud på den bedste hørfrøolie:

Oil of Life

Læs anmeldelse

Pris: fra 65 kr hos helsegrossisten

Oil of Life

Læs anmeldelse

Pris: fra 205 kr. – køb hos helsegrossisten

Nyborggaard

Læs anmeldelse

Pris: 79,50 kr – køb hos helsegrossisten

Hvordan vi har udvalgt de bedste hørfrøolier

Vi har selv prøvet den gode hørfrøolie fra oil of life. Derfor har vi allerede førtehåndserfaring med denne. Dog har vi indsamlet data fra kundernes anmeldelser på nettet for at skabe et nuanceret billede.

Alle vores test og lister med de bedste produkter er skabt ud fra erfaring samt analyser af andres anmeldelser.

Vi modtager kommission ved eventuelt køb igennem vores links, men derfor forholder vi os altid professionelt i udvælgelsen af produkter.

Den provision vi modtager ved eventuelle køb er med til at vedligeholde siden og sørge for at vi kan lave test som denne.

Livets olie koldpresset hørfrøolie anmeldelse

Oil of life hørfrøolie

👍 Økologisk

👍 Gode anmeldelser

👍 God neutral smag

👎 Flasken kan være svær at hælde med

En af de mest populære olier er livets olie. Du kan både få den som ren hørfrøolie, eller blandet med kæmpenatlysolie. Forskellen er, at du med den blandede olie får både omega-3 og omega-6 olier.

Denne olie har flere gode anvendelsesmuligheder og kan også bruges i din daglige madlavning. Prøv f.eks. En hørfrøolie smoothie og fyld kroppen op med essentielle fedtsyrer, som omega-3.

Denne olie smager meget neutralt og du vil ikke bemærke dens tilstedeværelse i din mad. Derfor er det et godt valg til dig som ønsker at inddrage hørfrøolie i kosten.

Urtekram hørfrø- og kæmpenatlysolie

Oil of life hørfrø- og kæmpenatlysolie

👍 Økologisk

👍 For dig der ønsker både omega-3 og omega-6

👍 God til hud

👎 Flasken kan være svær at hælde med

Ud fra anmeldelser er der mange som mener at hørfrø- og kæmpenatlysolie er et godt supplement til huden. Flere anmelder produkter og mener det kan være godt mod hudproblemer.

Flere har prøvet den mod rød hud og andre former for irritabel hud og der gives udelukkende gode anmeldelser heraf(1). 

Vi har ikke selv prøvet det til dette formål, men udelukkende vurderet ud fra de mange gode anmeldelser på internettet.

Dansk koldpresset økologisk hørfrøolie fra nyborggaard

Nyborggaard hørfrøolie

👍 Økologisk

👍 Produceret i Danmark

👎 Lidt dyrere end andre olier

Prøv en hørfrøolie lavet af danske hørfrø. Dette er den bedste danske hørfrøolie, fremstillet af økologiske og lokale råvarer.

Lavet med en skånsom koldpresning teknik for at bevare flest mulige næringsstoffer. Dette er et kvalitetsprodukt, som er lavet af godt håndværk i Danmark.

Prisen er lidt dyrere end de andre på listen, men du er også sikker på at det er lavet i Danmark.

Den billigste hørfrøolie

Rømer hørfrøolie

👍 Økologisk

👍 God pris

Er du på udkig efter en billig hørfrøolie, som samtidig er økologisk og af god kvalitet? Så er denne fra Rømer et godt valg til dig.

100% økologisk og kun med ren hørfrø, så er det et rigtig godt valg til dig som vil prøve at bringe olien ind i din kost. Med et simpelt flaskedesign som er nemt at håndtere, så får du en god olie, som du kan få gavn af.

Hørfrøolie opbevaring

Hørfrøolie oxiderer meget nemt, det betyder at det har en begrænset holdbarhed efter åbning. Derfor kan de fleste af olierne kun holde sig 4-6 uger i køleskabet.

Det er meget vigtigt at du husker at opbevare olien i køleskabet, da det sænker oxiderings processen og dermed kan forlænge holdbarheden et par uger.

Inden åbning kan olierne oftest holde sig i 6-12 måneder – men sørg for at tjekke etiketten for at sikre dig at holdbarhedsdatoen ikke overskrides.

Skal man vælge hørfrøolie eller kæmpenatlysolie?

Som du måske har bemærket, så er der mange olier som indeholder både hørfrøolie- og kæmpenatlysolie.

Det skyldes, at de hver især har lidt forskellige kvaliteter. Selvom de indeholder nogle af de samme gode næringsstoffer, så er der trods alt forskel.

Hørfrøolie indeholder primært omega-3 fedtsyrer, især alfa-linolensyre, mens kæmpenatlysolie primært indeholder omega-6 fedtsyrer.

Hørfrøolien bruges derfor ofte til at skabe balance mellem indtagelsen af omega-6 og omega-3 fedtsyrer. Til dagligt får vi ofte meget omega-6 i løbet af dagen, da det forekommer i mange almindelige madvarer, såsom vegetabilske olier, nødder, korn og æg.

Omvendt er omega-3 primært til stede i fed fisk, chiafrø, hørfrø og valnødder. Flere studier har vist at fordelingen mellem omega-3 og omega-6 kan have en direkte indflydelse på vores sundhed – Hvor en for stor mængde omega-6 i forhold til omega-3 kan øge chancen for inflammation og andre symptomer(2).

Derfor bør du overveje om hvilke af de to fedttyper, som du har brug for i din kost. Vælger du udelukkende hørfrøolie, fordi den skal bruges til huden, så anbefaler de fleste en kombination af hørfrø- og kæmpenatlysolie(3).

Hørfrøolie smoothie

Forskellige anvendelsesmuligheder

Du kan både bruge olierne i forskellig madlavning, såsom smoothies, morgenmad eller andre retter.

Hvis du ønsker at spise olie, så anbefales det at indtage den sammen med andre madvarer for at få den fulde effekt. Selvom de også kan bruges til hørfrøolie shots, så er vores erfaring at det giver bedst mening at kombinere med f.eks. morgenmaden.

Husk dog at olien ikke må opvarmes. Den kan derfor IKKE bruges i varme retter eller som stegeolie!

Derudover kan du også bruge det til dit hår eller din hud. Husk dog at læse om hvordan den enkelte olie bør bruges, inden du forsøger selv.

Til sidst håber vi at du kommer til at prøve en af de anbefalede olier og at du får en god oplevelse med at prøve det. Vi har i hvert fald gjort os umage for at finde den bedste hørfrøolie.

Igen er det vigtigt at pointere at der ikke er særlig stor forskel på de anbefalede produkter i artiklen og ofte vil du have samme oplevelse.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan man købe hørfrøolie?

Du kan købe hørfrøolie i de fleste supermarkeder, samt helse butikker og webshops.

Hvilken hørfrøolie er bedst?

Vores valg er faldet på oil of life, men der er meget lidt forskel og det vil ofte afhænge af personlige præferencer

Hvordan skal hørfrøolie opbevares?

Hørfrøolie bør opbevares i køleskabet efter åbning, ellers risikere du at det bliver dårligt meget hurtigt.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *